200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

Return to all

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, una diada diferent, pero els llibres nunca falten mai a la citacion. Vet aqui una seleccio sobre propostes dividides per categories

dating military men

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara no sera com ens agrada rememorar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars sobre parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant sobre cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa de la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han como chatear en indiancupid demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser nunca fa falta aguardar el 23 dabril per comprar-los. Aquesta guia sobre 200 novetats ofereix llibres recomanats per donar i autoregalar-se, sigui o nunca Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

dating site affiliate

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90

Despres dels celebrats relats de Plantes dinterior i Defensa propia, Bagunya destilla genialitat en la seva primera novella, a mes duna prosa sulfurica contra el organizacion academic universitari. Els protagonistes un professor de Literatura que es la pura imatge del perdedor, i la seva parella, una intelligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Logotipo. 18,90

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch es convertia en lautor mes jove a guanyar el Llibres emblema, premi sagac en el llancament de talents. Napalm al cor es la distopia asfixiant i alhora poetica acerca de la repressio del permitirse en una zona militaritzada on dos nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 Flamant Premi dHonor sobre les Lletres Catalanes 2021, lautora sobre Pedra sobre tartera ja comencava lany amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novella, en que reflexiona referente a lamor i la felicitat en la maduresa a traves dun viudo i duna dona acabats sobre apartar que coincideixen en una classe sobre ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19

Una decada despres sobre lexit sobre Jo confesso lautor de Les veus de el Pamano torna amb aquesta novella curta, una mena de fabula no buscada en que un professor sobre literatura, de nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb una veina de la infancia, la intriga negra i dosis sobre drama i dhumor, en un relat que nunca deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio total de llibres de literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellanaTomas Nevinson

Javier Marias. Alfaguara. 22,90

Aquest enorme autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novella un diptic que funciona tambe com el reves de la trama de Berta Isla, la seva novella anterior. En caso de que aquella se centrava en lheroina de el titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat daquella peripecia, senfronta al dilema moral de si es licit matar en una circumstancia concreta.

Los ojos cerrados

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17

Si hi ha la preocupacio que recorre els llibres dEdurne Portela es la de lanalisi de la violencia que la novia ha concretat en les accions dETA o en la cual perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novella que recull el trauma de la hostilidades Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

Al final continuamente ganan las monstruos

Juarma. Blackie B ks. 21

El segell Blackie B ks ens revella aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novella un impactant relat dautodestruccio generacional no gaire allunyat de el que cosa va suposar Trainspotting al seu moment. Fill i net sobre temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I a sobre arriba amb doblet de la seva faceta fanzinera a Abrazame Incluso que la vida deje sobre dar puto asco (Autsaider Comics, 12 ) reuneix una antologia sobre vinyetes satiriques plenes dironia i humor.

Independencia

Javier Cercas Tusquets. 21,90

Cercas ha enviat el seu heroi a lany 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. Una trama de fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a lautor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total sobre llibres sobre literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,Hamnet

Maggie OFarrell. LAltra Editorial / Asteroide. 23,95

La irlandesa Maggie OFarrell seria val sobre la figura sobre Shakespeare per demostrar una historia acerca de el Bardo. Hamnet va acontecer lunic fill home de lautor que va fallecer als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria la tragedia en el fantasma dun pare i el seu fill amb un nom molt semblant Hamlet.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90

La multipremiada Robinson es la sobre les autores sobre capcalera del president Obama i la sobre les veus mes respectades de lactual literatura nord-americana. Aca recupera un personatge secundari de la seva novella En casa, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona conflicto Mundial, senamora duna afroamericana.

Llum sobre febrer / Luz sobre febrero

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora duna honestedat brutal, ara viuda i necessitada damor, en aquesta nova serie sobre relats tan honestos i precisos com el llibre inicial que li va reportar el Pulitzer. Es dificil nunca imaginar-se lOlive amb els trets sobre Frances McDormand, que la va encarnar en una excellent miniserie.